Online community building

door Adrine Bandari op 29 juni 2021
Bied je digitale producten zoals e-books, videocursussen, audioprogramma’s of handouts bij je producten of diensten aan en wil je dit een plekje geven in een online omgeving/community? Dan zit je hier goed! Huddle helpt jou aan een volledig geautomatiseerde online business. Hoe dat precies zit, vertellen we je in deze blog over community building met de software van Huddle.

In dit artikel:
➤ Wat is Huddle en hoe werkt het?
➤ Wat is community building?
➤ Waarom community building?
➤ Tips voor community building
➤ Voordelen van Huddle
➤ Aan de slag met Huddle


Wat is Huddle en hoe werkt het?

Met de software van Huddle kun je supersnel je eigen online community/ online leeromgeving creëren in eigen beheer, op je eigen domeinnaam. Dit is met name erg handig wanneer je online cursussen aanbiedt. Daarnaast biedt dit platform een forum, profielen, like buttons, gamification en e-learning omgeving voor jouw digitale programma's. Daarnaast heb je geen technische kennis of ervaring nodig om Huddle te gebruiken. Huddle is erg gebruiksvriendelijk en wijst eigenlijk zichzelf:
  1. Je kiest een template
  2. Je past de kleuren aan naar jouw huisstijl
  3. Je voegt de gewenste content toe
  4. En tot slot zet je jouw community live

Wat is community building?

Jij wilt meer bezoekers, leads en conversies? Dan kan een community jou hier goed bij helpen. Community building is het vormen van een groep mensen met dezelfde interesses, kenmerken en doelen. Door deze mensen samen te brengen, op bijvoorbeeld een forum, kan er op een vertrouwde manier ervaringen gedeeld worden en vragen gesteld worden. Dit kan erg waardevol zijn voor jouw bedrijf aangezien het opbouwen van relaties met klanten heel belangrijk is voor de groei van jouw bedrijf.

Terwijl marketing strategieën zich richten op verkopen, richt community building zich eerst op de waargenomen behoeften van bestaande klanten. Het opbouwen van een community vereist een nieuwe aanpak in marketing. Een aanpak die mensen boven het product plaatst en een echte wederzijdse relatie stimuleert.



Waarom community building?

Wanneer je een sterke community gebouwd hebt, zie je dat klanten loyaal blijven aan jouw merk en soort ambassadeurs worden van jouw onderneming. Als zij hier eenmaal deel van uitmaken en waarde toevoegen, is de kans klein dat zij willen overstappen naar de concurrent. Daarnaast zorgt een achterban van fans die je kennen, steunen en vooral aanbevelen ervoor dat alle nieuwe projecten en producten die je lanceert gegarandeerd een succes worden. Deze toegewijde fans helpen je ook nieuwe klanten aan te trekken en vergroten hiermee het succesverhaal van je winkel. Een droom van ieder merk, toch? Een doelgroep die onvoorwaardelijk achter je staat, en de hele wereld vertelt hoe fantastisch jouw producten of diensten zijn. De meeste dromen mogen dan misschien bedrog zijn, in het geval van Phoenix ga jij jouw droom waarmaken.

Een ander bijkomend voordeel is dat jouw merk interessanter wordt voor andere bedrijven. Dit komt doordat je onder andere meer bezoekers krijgt op jouw website. Daarnaast bestaat jouw community uit “fans/ambassadeurs” die loyaal zijn aan jouw merk. Ook dat is erg interessant voor bedrijven. Het kan het bijvoorbeeld zijn dat een bedrijf een gastblog wil plaatsen op jouw website. Dit kan in ruil voor een vergoeding, afhankelijk van jouw bezoekersaantallen, flink oplopen.


Tips voor community building

Het is uiteraard super fijn als leden in de community elkaar helpen met vragen en andere topics, echter is het ook belangrijk dat jij het voortouw neemt. Hiervoor hebben we een aantal tips:
  • Deel succesverhalen van klanten en motiveer anderen om hun eigen successen ook te delen
  • Geef het goede voorbeeld en plaats regelmatig waardevolle topics met tips en tricks
  • Breng veel gestelde vragen naar voren
  • Stimuleer je klanten om voor vragen of opmerkingen gebruik te maken van de community door dit op verschillende plekken te vermelden, zoals via de mail of op social media
  • Beantwoord zoveel mogelijk vragen van je leden
  • Voeg binnen de leeromgeving een challenge, toets of quiz toe waarmee leden enerzijds kunnen testen of ze de stof voldoende beheren en jij anderzijds kan zien waar ze nog moeite mee hebben.

Voordelen van Huddle

  • E-learning omgeving voor je onlineprogramma’s en memberships
  • Werk met verschillende lidmaatschap niveaus voor meerdere programma’s
  • Community forum volgens de nieuwste social media standaarden
  • Gemakkelijk te koppelen via Zapier aan je favoriete systemen

Aan de slag met Huddle

Ben jij al overtuigd van de kracht van Huddle? Dan kun je Huddle de eerste 14 dagen gratis proberen. Daarna betaal je maandelijks €70 of sluit je een jaarabonnement af voor €695.

Wist je dat?
Wist je dat je Huddle ook eenvoudig kunt koppelen aan Plug & Pay? Zo kun je direct effectieve betaalpagina’s binnen jouw community creëren. Ben je nog niet bekend met Plug & Pay? In dit artikel leggen we uit wat het is en waarom jij deze software nodig hebt.
Terug naar boven